text.skipToContent text.skipToNavigation

În inima mașinii Piñabar


DIM caută cooperare în dezvoltarea sistemului de operare

De la ananas proaspăt la bucăți de fructe într-o cutie resigilabilă. Piñabar face posibil acest lucru în mai puțin de 20 de secunde. Pentru un client dintr-un supermarket, este doar o chestiune de apăsare a unui buton. Pentru Pierre van de Braak, director la Dutch International Manufacturing (DIM) și inventatorul sistemului Piñabar, a fost vorba de un proces complex ce a condus la realizarea acestei mașini. Ca producător de mașini, el a primit asistență din partea Schneider Electric, S2 și itsme pentru partea electrotehnică a mașinii.

„Acum câțiva ani am răspuns unei solicitări a lanțului de supermarketuri olandeze COOP. Ei erau în căutarea unei soluții pentru cojirea și felierea ananasului proaspăt în magazinele lor. Noi deja dezvoltam mașini și componente separate, astfel încât această solicitare era exact ceea ce așteptam. Piñabar a luat ființă dintr-o colaborare cu o firmă de inginerie”, spune Pierre cu entuziasm. Când America a fost luată în calcul ca piață de desfacere, a trebuit depășit un impediment: certificarea UL. Acest marcaj de calitate american vizează siguranța (la foc) pentru oameni, animale și mediu și este obligatoriu. Mai mult decât atât, nu doar componentele individuale trebuiau să fie certificate UL, ci și aparatul în ansamblu. Și exact aici s-a blocat DIM.

La acea vreme, itsme era deja implicat în proiect, ca furnizor al sistemului de iluminat cu LED-uri. Frank Eijkenboom, manager de cont la itsme: „La început, a fost vorba de inspecția UL a sistemului de iluminat, dar avansând în proiect, am început să vorbim despre inima mașinii, și anume despre sistemul de operare. Acesta s-a dovedit a fi construit din componente de la diverși producători, deși standardizarea asigurată de o singură marcă ar fi oferit numeroase avantaje. Gândiți-vă numai la faptul că ar fi existat o singură persoană de contact. Am analizat problema în profunzime pentru a înțelege care erau nevoile celor de la DIM și ce anume trebuia să facă aparatul. Și, pentru că suntem o companie independentă, facem cercetări cât timp este nevoie, până când găsim soluția exactă de care are nevoie clientul. Și apoi alegem marca adecvată pentru aceasta. În acest caz, am ajuns la Schneider Electric.”
 

„Facem cercetări cât timp este nevoie, până când găsim soluția exactă de care are nevoie clientul.”


Willy Hendriks, manager de conturi OEM la Schneider Electric: „Cu o prezență locală în peste o sută de țări, oferim produse și suport extins tehnic în toată lumea, pentru proiecte naționale și internaționale. Și mai ales, oferim o gamă completă de produse certificate UL pentru piața americană.” Pentru DIM, acest lucru s-a dovedit a fi o alegere excelentă, deoarece itsme putea furniza pachetul complet Schneider Electric de componente pentru controlul mașinii. Compania S2 din Margraten, Olanda, un client din rețeaua itsme, s-a alăturat proiectului pentru partea de inginerie electrotehnică și pentru scrierea programului software. Această companie de automatizări produce panoul de operare și administrează software-ul aparatului.


Logistică simplificată – rezultat final de tip „plug and play”

Paul Mullenders, manager de proiect la itsme: „În timpul fazei preliminare, itsme a selectat componentele cu specificațiile corecte. Inginerii de la Schneider Electric au oferit asistență pentru reglajul fin al convertizoarelor de frecvență și al comenzilor, iar S2 s-a ocupat de partea de inginerie.” Pierre ne prezintă un exemplu de astfel de reglaj fin: „În primul rând, a trebuit să decidem din primele faze ale procesului de producție dacă tensiunea de alimentare ar trebui să fie 220V sau 110V, pentru piețele europene și respectiv cele americane, deși îmi place să stabilesc acest lucru cât mai târziu posibil în cadrul procesului. Prin urmare, noi producem acum doar un singur tip de panou de operare, astfel încât să putem trece cu ușurință între 110 și 220 de volți; schimbăm doar convertizorul de frecvență.”

itsme a configurat fluxurile logistice: toate componentele necesare pentru platforma de control există pe stoc, la sediul lor. Ei le furnizează companiei MBT, unde este asamblată platforma. De acolo, platforma este trimisă la S2. Frank Steins, proprietarul companiei S2: „După ce programăm și testăm totul, atribuim un număr de versiune software-ului. Acest lucru ne permite să construim un istoric. În acest fel, veți putea rezolva rapid orice problemă care ar putea apărea.”

Ulterior, modulul de operare complet este livrat companiei DIM de către itsme. „itsme monitorizează atât stocurile, cât și procesul de logistică. Și pentru că tot noi gestionăm și stocurile, putem interveni prompt și eficient. În acest fel, putem livra mereu la timp și DIM primește sisteme de control care sunt „plug and play” din punct de vedere electrotehnic. Singurul lucru pe care trebuie să-l facă este să le conecteze la aparatul Piñabar. Și, desigur, avem grijă ca toate componentele să fie certificate UL. Același lucru se întâmplă atunci când o componentă trebuie să fie înlocuită”, explică Paul.
Ultimul aspect este esențial pentru DIM. „În cadrul diverselor versiuni, componentele electrice se pot schimba rapid. Dar certificarea noastră UL trebuie să fie întotdeauna la zi. Dacă în timpul unui audit se constată că o componentă a fost înlocuită cu una care nu a fost aprobată, am o problemă. Deci, trebuie să avem încredere că toată lumea este atentă”, spune Pierre
 

„Această cooperare reduce stresul la care suntem expuși noi, ca producător.”


În momentele de criză, este posibil ca alte companii să fie angajate pentru fabricarea modulului de comandă. În astfel de cazuri, itsme gestionează întregul flux logistic - de la componente la module de comandă complet asamblate. „Ca producător, trebuie să ai capacitatea să mărești pasul, dar să îl și reduci la nevoie. Această capacitate de adaptare este foarte importantă pentru noi și este exact ceea ce am găsit în această structură de cooperare. Nu contează cât de bine îți cunoști piața, ea nu îți permite să-i dictezi condițiile. Sunt atât de mulți factori externi care influențează producția”, spune Pierre.
 
În forma sa actuală, Piñabar este un produs finit. Pierre: „Există întotdeauna ceva care ar putea fi îmbunătățit, dar la un moment dat, trebuie să iei decizia să te oprești. Lucrăm deja la un model de masă pentru industria de catering și zone de servit masa. Iar echipa funcționează atât de bine în configurația actuală, încât în noul proiect vor fi implicate și itsme, Schneider Electric și S2.”
 

​​​​​​​

Despre companiile DIM și S2

Compania DIM din Roermond, Olanda, are 18 angajați. Aceștia sunt implicați în dezvoltarea și implementarea de soluții în domeniul construcțiilor de mașini, întreținerea mașinilor și producția de componente pentru mașini. O echipă de cinci oameni lucrează în mod constant la Piñabar.

​​​​​​​Această mașină pentru decojit și feliat ananasul este ușor de operat de către clienți și este exportată în 30 de țări. Aproximativ 700 de mașini sunt instalate în magazine la nivel global, inclusiv în lanțuri de supermarketuri, cum ar fi Walmart (SUA) și EDEKA (Germania).

S2 Technische Automatisering BV face parte din S2 Group și are sediul în Margraten, Olanda. O echipă de 15 de oameni oferă servicii și soluții complete pentru automatizarea utilajelor, procese de producție și construirea unor sisteme robotizate inteligente pentru optimizarea producției. În plus, sub numele de S2 Technische Installaties BV, ei dezvoltă infrastructuri de date și sisteme de acces pentru furnizori de utilități, instituții de îngrijire a sănătății și diverși producători industriali.

Poate esti interesat si de:

Re-Proiectare
O înlocuire unu la unu a unui echipament nu este întotdeauna ușor de făcut. Cu timpul sistemele se învechesc, iar echipamentele ies din producție. Tu cum rezolvi acest aspect ? Mai ales când trebuie să te ocupi și de producție . Departamentul nostru de Re-Proiectare te poate ajută să înlocuieșți și să echivalezi un produs ieșit din producție cu unul de actualitate. Gama noastră de produse și în același timp de producători este extrem de vastă și prin urmare avem posiblitatea de a alege dintr-o multitudine de opțiuni.
Citiți mai departe
Platforma web
Platforma web itsme ES Elektro oferă un catalog electronic cu peste 2 milioane de produse pentru industrie si ingineria mecanică si electrica. Dar vei găsi, de asemenea, multe funcționalități personalizate pentru munca ta zilnică cu ajutorul platformei noastre, cum ar fi: o imagine de ansamblu clară asupra comenzilor, livrărilor, facturilor și chiar asupra ofertelor. Prin urmare, poți vedea statusul în orice moment și la orice oră. Întotdeauna în timp real!
Citiți mai departe
Prospectare si sourcing
Echipa ta lucrează continuu pentru a face față provocărilor impuse de producția zilnică? Pentru toți timpul este limitat. Chiar dacă timpul nu le permite să fie la zi cu cele mai recente evoluții și tendințe tehnologice, noi va înțelegem pe deplin îngrijorarea. Dorința noatra este să va ajutăm să fiți la zi cu cele mai recente informații, care vă pot ajuta să faceți diferența într-o piață competitive! Datorită gamei noastre extinse de produse și furnizori, inginerii și tehnicienii noștri investesc o mare parte din timpul lor pentru a fi la curent cu cele mai recente tehnologii. Uneori, poate fi vorba despre o nouă interfață oferită pentru un anumit motor, în alte cazuri poate fi vorba despre o actualizare firmware care pune la dispoziție noi funcționalități, ce bineînțeles pot fi valorificate în proiectele tale.
Citiți mai departe
Parametrizare
Astăzi, hardware-ul și software-ul sunt două componente ale unei unități, care au devenit inseparabile. Ca urmare, nu mai este suficient să supravegheați doar componentele fizice. După cablarea și conectarea corespunzătoare a unei componente, încep procedurile de reglare fină. Sistemele vor avea o performanță maximă numai dacă au fost efectuate configurările software adecvate.
Citiți mai departe